Gokväll, lovade ju receptet på kikärtsbrödet idag så här kommer det. Själv ska jag varva ner nu efter ett litet träningspass. Godnatt:)
Du behöver:
250g avrunna och kokta kikärtor
4 1/2 dl vatten
12 g torr jäst (1 påse)
2 tsk salt
1/2dl rapsolja
1 msk sirap
5 dl rågsiktsmjöl
7 -7 1/2 dl vetemjöl (gärna special)
Gör så här:
Mixa bönorna hälften av vattnet i mixer tills det blir en tunn vätska. Tillsätt resten av vattnet så att det tillsammans blir 7 dl vätska.
Värm degvätskan till 42°C. Häll jästen i en bunke och häll vätskan över. Använder du vanlig jäst värm till 37 grader.
Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och till sist hälften av vetemjölet. Arbeta sedan in resterande mjöl. Kör degen en stund i maskin eller för hand tills du fått en bra konsistens som släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken 30 minuter.
Häll ut degen på mjölad bänk och knåda den lätt. Dela degen i ca 12 bitar och rulla dem, platta sedan till dem lätt. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i ca 15 minuter i ugnen på 225°C.
Njut, receptet kommer från ICA riktigt gott och nyttigt:)
Kram