Jobbat dagen lång idag vilket resulterade i riktigt goda äppelbröd på jobbet. De är enkla, snabba och uppskattades av såväl stora som små.
Testa du med kanske nåt som passar till helgens frukost.
Till 2 bröd behövs:
10 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 tsk salt
4 1/2 tsk bikarbonat
1 rivet äpple
Ca 9-10 dl filmjölk
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och rivet äpple. Rör ihop väl. Det ska bli som en grötig smet. Tillsätt mer filmjölk om det behövs.
Lägg bakplåtspapper i 2 avlånga brödformar och klicka ner smeten med en sked, toppa med lite havregryn på toppen. Brödet ska inte jäsa så det är ett väldigt snabbt och enkelt bröd:)
Sätt in i ugnen ca 40-60 minuter på 175 grader. Stick med en sticka och kolla så brödet är klart. Det ska få lite färg på toppen. Innertemperaturen på brödet ska vara ca 95 grader om du har en termometer.
Ha en fin kväll <3