Godmorgon, det har varit fullt ös med jobb de senaste dagarna och det har inte funnits nån tid över till nåt annat. Igår blev det nån timma över och jag passade på att baka hjärtbröd som passar perfekt tills på lördag men såklart även alla andra dagar också. Bjud på det här och bjud på lite extra vardagslyx.
Du behöver:
50g jäst
100 g smör
1 msk rapsolja
5 dl mjöl
1/2 tsk salt
2 msk socker
4 dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor
Resterande mängd vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölken. Blandninge ska vara fingervarm 37 grader inte varmare. Rör om så att jästen smälter. Tillsätt salt, socker, olja, solroskärnor och grahamsmjöl. Tillsätt till sist vetemjöl, lite i taget tills du får en fin smidig deg. Arbeta degen i maskin 10 minuter. Låt brödet jäsa ca 30 minuter under bakduk. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel som är lite tjockare än 1/2 cm. Tryck ut hjärtan med ett ca 10 cm stort hjärta, jag använde en pepparkaksform.
Lägg upp bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter övertäckta. Grädda i ugnen ca 8 minuter på 225 grader.
Låt svalna och njut.