Nu ni ska ni få testa ett lite annorlunda och riktigt gott bröd. Nämligen baguetter gjorda på yoghurt. Smarrigt värre. Degen ska jäsa över natten så det tar sin lilla tid men det är nästan inget jobb för övrigt.
Du behöver:
2 1/2 dl naturell yoghurt
1/4 paket jäst
1 tsk salt
1 msk honung
1/2 dl pumpakärnor
4 dl vetemjöl
Topping:
Smält smör
1/2 dl pumpakärnor
Flingsalt
Gör så här:
Dag 1.
Rör ihop yoghurt, jäst honung och salt i en bunke. Tillsätt pumpakärnor och vetemjöl (kanske inte allt) rör ihop till en fin deg. Ställ bunken med degen övertäckt och kallt över natten.
Dag 2.
Knåda ihop degen och dela den i 2 bitar. Tvinna ihop till avlånga baguetter.
Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 minuter. Pensla bröden med smält smör och strö över pumpakärnor och flingsalt.
Grädda bröden ca 10 minuter på 250 grader tills de fått en fin färg.
Låt svalna och njut av nybakat.
Kram och godnatt <3