Jisses vad solen steker på, satte mig en stund på altanen iklädd jeans och tröja och varmt blev det… Äntligen, kanske kan shorts och linnesäsongen börja snart. Underbart.
Tänkte bjuda på fantastiskt goda och enkla källarfranskor nu innan jag ska iväg på lite jobb.
Testa dessa och njut.
Till ca 15-18 bröd behövs:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2,5 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
Vetemjöl special ca 12 dl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör om så jästen smälter.
Tillsätt olja, salt och socker, rör om.
Tillsätt mjölet lite i taget, var försiktig så det inte blir för mycket mjöl. Låt degen jäsa i bunken med en bakduk ca 30 minuter. Dela sedan degen i ca 15-18 delar och forma till runda bullar. Doppa toppen i mjöl och låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 30-40 minuter.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 8-10 min på 250 grader.
Låt svalna och njut av luftiga källarfranskor med smör och ost.
Ha nu en härlig kväll<3