Kvällens middag, en simpel med riktigt god omelett med köttfärssås, perfekt om du har köttfärssås i frysen eller från dagen innan.
Omelettbotten:
5 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Pizzakrydda eller oregano efter smak
Fyllning:
Valfri köttfärssås 3-4 portioner
Täcke:
2 dl riven god ost
1 dl vispgrädde
1/2 dl creme fraiche
Ca 10 körsbärstomater
Gör så här:
Vispa ihop äggen i en bunke med en gaffel tills allt blandat sig. Tillsätt grädde och pizzakrydda.
Smöra en form som passar till 4 portioner ungefär. Häll ut omelettsmeten den ska bli ungefär 2 cm hög.
Grädda omeletten i 200 grader tills den blivit fast, ca 10-12 minuter.
Ta ut omeletten ur ugnen och lägg på köttfärssåsen. Blada ihop riven ost, grädde och cremefraiche och häll över köttfärsen. Toppa med halverade körsbärstomater. Sätt in i ugnen ca 20 minuter på 225 grader. Eller tills omeletten fått lite färg.
Servera med en god salad.
Oj, så gott detta var. Och så enkelt. Det här kommer bli en ny vardagsfavorit.