Kvällens middag, en simpel med riktigt god omelett med köttfärssås, perfekt om du har köttfärssås i frysen eller från dagen innan.
Omelettbotten:
5 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Pizzakrydda eller oregano efter smak
Fyllning:
Valfri köttfärssås 3-4 portioner
Täcke:
2 dl riven god ost
1 dl vispgrädde
1/2 dl creme fraiche
Ca 10 körsbärstomater
Gör så här:
Vispa ihop äggen i en bunke med en gaffel tills allt blandat sig. Tillsätt grädde och pizzakrydda.
Smöra en form som passar till 4 portioner ungefär. Häll ut omelettsmeten den ska bli ungefär 2 cm hög.
Grädda omeletten i 200 grader tills den blivit fast, ca 10-12 minuter.
Ta ut omeletten ur ugnen och lägg på köttfärssåsen. Blada ihop riven ost, grädde och cremefraiche och häll över köttfärsen. Toppa med halverade körsbärstomater. Sätt in i ugnen ca 20 minuter på 225 grader. Eller tills omeletten fått lite färg.
Servera med en god salad.