Sveriges nationaldag, tjohoo, hur firar ni? Här gemma vet jag inte riktigt hur vi kommer fira men nån mumsig lunch/middag blir det nog. Hade det inte varit för att jag ätit tårtbuffe (över 20 olika tårtor) 2 dagar i rad på jobbet så hade jag gjort den här otroligt goda och enkla tårtan.
Rulltårtsbotten:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning:
Jordgubbssylt
Vaniljkräm/marzankräm
Topping:
Vispgrädde
Jordgubbar
Gör så här:
Vispa socker och ägg pösigt.
Tillsätt bakpulver och vispa några sekunder. Tillsätt mjöl och vispa svagt några sekunder, tillsätt tillsist mjölk och vispa försiktigt ihop.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda 5 minuter i ugnen på 250 grader. Varmluft 200 grader några minuter extra.
Låt kallna och bre på fyllningen, först ett lager sylt, sen ovanpå sylten ett lager vaniljkräm.
Skär botten i skivor på längden, ca 5-7 cm breda beroende på hur hög tårta du vill ha.
Rulla sedan ihop första remsan, ställ den med snittytan nedåt och uppåt. Rulla på resterande remsor. Börja där du slutade med den senaste remsan och fortsätt tills du gjort klart alla remsor.
Bred på grädde och toppa med jordgubbar. Botten kan med fördel stå över natten, övertäckt med plast och i kylen och sen bara toppa med grädde och jordgubbar innan den serveras.
Åh den är så god.
Ha en fin dag. Glöm inte att man kan med tårta vilken dag som helst.
Kram<3