Soliga fina härliga lördag, vad har ni för er en dag som denna? Vi tänkte vi skulle åka ut en sväng med båten men vi får se hur mycket det blåser i eftermiddag innan vi bestämmer oss. Igår gjorde jag fantastiskt goda och hälsosamma Raw chokladkakor med chokladfrosting. Ja det är sjukt gott och nej det smakar inte avokado eller dadlar om det. Ni som brukar göra Rawfood förstår vad jag menar och ni som inte brukar göra det, TESTA. Vill ni äta nyttigare men ändå få det där söta, chokladiga och goda till fikat eller mellanmålet. Vad väntar ni på, baka, baka och eftersom det är en rawkaka så behövs ju ingen ugn det du behöver ha är en mixer.
Till botten behövs:
2 dl blandade nötter
2 dl färska dadlar
1/2 dl kakao
1 msk jordnötssmör
Lite lite vatten
En gnutta salt
Chokladfrosting:
1 mogen avokado
1 krm vaniljpulver
1 msk kokosolja
3 msk flytande honung
3 msk kakao
Gör så här:
Börja med botten: Mixa nötterna i små bitar. Tillsätt övriga ingredienser och och mixa tills du får en sammanhållande deg. Du ska kunna forma degen med händerna utan att den är för kletig men den får inte vara för torr.
Tryck ut degen i en avlång brödform, jag lade i plastfolie i formen för att kakan skulle lossna lättare. Botten ska vara ca 2 cm tjock. Låt kakan vila i frysen medan du gör frostingen.
Chokladfrosting: Mixa samman alla ingredienser tills du fått en len och slät chokladkräm.
Ta ut kakan ur frysen och bred frostingen över kakan.
Riv över lite nötter och förvara i kylen tills den stelnat till sig lite. Ta fram och skär i bitar. Förvara kakan i kylen och ät inte upp all på en gång.
Ha nu en riktigt fin dag<3