Vilken härlig och solig dag det blev. De mörka molnen försvann och fram kom en klarblå himmel. Nu tänkte jag passa på att tipsa er om en sååå fantastiskt god fiskgratäng. Jag gillar fiskgratänger då det är lätt att göra och ugnen sköter jobbet själv sen. Testa den här om ni har lite vit fisk hemma, jag använde färsk kolja men torsk funkar bra det med.
Du behöver:
600g färsk koljafile
10cm purjolök
En liten knippa persilja
1 paket skivat bacon
1/2 dl kapris
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Känn efter så att alla ben i filen är borta annars skär du bort dem.
Strimla purjolök, hacka persiljan och skiva baconet i smala bitar.
Stek bacon i en stekpanna en stund.
Lägg fisken i en gratängform, salta lite och peppra. Lägg över purjolök, persilja och kapris. Häll till sist över vispgrädde.
Sätt in gratängen i ugnen ca 25-30 minuter på 225 grader. Servera med potatismos.
Ha en fin dag<3
Millas Hälsoblogg
Ja fiskgratäng är aldrig fel 🙂 Det var länge sedan jag gjorde får väl bli att göra det snarast:)