Äter ni fisk ofta? Här hemma blir det minst en gång i veckan och sen ofta skaldjur på helgen. Ikväll gjorde jag en grymt god laxgratäng med dijon och dragonsås. Riktigt lyckad och till den blev det potatismos. Jag älskar gratänger då det är väldigt enkelt och det kräver minimal tillsyn. Man kan liksom fixa med lite annat medan den sköter sig själv i ugnen.
Till 4 personer behövs:
600g laxfile utan skinn, delad i 8 bitar
Salt
Vitpeppar
1 grön paprika
1 röd paprika
250g körsbärstomater
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 – 1 1/2 msk torkad dragon
Serveras med potatis, potatismos eller varför inte ris.
Gör så här:
Lägg de 8 laxbitarna i en gratängform. Salta och peppra på laxen.
Hacka paprika, dela tomaterna på mitten och lägg det vid sidan av laxen.
Koka upp creme fraiche, grädde, dijon, vitvinsvinäger och dragon i en kastrull. Häll den varma såsen över laxen och sätt in gratängen i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader.
Servera sedan med valfritt tillbehör, jag hade potatismos.
Så gott så och lite är sparat till morgondagens middag, perfekt att värma på och ofta blir det ännu bättre smak när det får dra lite.
Kram och godnatt<3