Fredag igen och det är en av de bästa dagarna på veckan. Happy friday på er alla och hoppas ni får en härlig dag. Fredagar på jobbet betyder bland annat fredagsfika vilket är riktigt gott och mysigt. Förra fredagen hade jag med fika och hade bland annat gjort den här smarriga chokladmousse tårtan. Det har varit så mycket i veckan så jag har helt glömt att visa er den men nu kommer receptet i alla fall. Receptet kommer från Tidningen Hembakat men jag har gjort om det lite. Jag använde ljus choklad i stället för mörk då jag ofta tycker att det blir godare men det är en smaksak.
Botten:
250 g Digestivekex
75 g smält smör Chokladmousse:
300g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
4 äggulor (rumsvarma)Topping: Massvis med hackad choklad i alla former och några minimashmallows Gör så här:Botten: Mixa ihop kexen i en bunke så att ni får ett fint kakmjöl och blanda ihop det med det smälta smöret.Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 24 cm. Klipp en remsa bakplåtspapper som täcker kanten och sätt dit. Tryck ut kaksmularna i bottnen och sätt in formen i frysen i ca 20 min.Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hård för då får du en grynig konsistens på moussen.Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna. Rör ner äggulorna i chokladen.Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Ställ formen i kylen i 4–5 timmar innan servering eller ha gärna kakan i kylen över natten. Hacka massa olika chokladsorter och toppa kakan med det och några små minimashmallows. Ha den i kylen fram till servering. Kram kram och ha nu en fin fredag<3
250 g Digestivekex
75 g smält smör Chokladmousse:
300g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
4 äggulor (rumsvarma)Topping: Massvis med hackad choklad i alla former och några minimashmallows Gör så här:Botten: Mixa ihop kexen i en bunke så att ni får ett fint kakmjöl och blanda ihop det med det smälta smöret.Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 24 cm. Klipp en remsa bakplåtspapper som täcker kanten och sätt dit. Tryck ut kaksmularna i bottnen och sätt in formen i frysen i ca 20 min.Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hård för då får du en grynig konsistens på moussen.Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna. Rör ner äggulorna i chokladen.Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Ställ formen i kylen i 4–5 timmar innan servering eller ha gärna kakan i kylen över natten. Hacka massa olika chokladsorter och toppa kakan med det och några små minimashmallows. Ha den i kylen fram till servering. Kram kram och ha nu en fin fredag<3