Kanelbullensdag närmar sig med stormsteg, redan i morgon är det dags. Jag älskar verkligen kanelbullar och diverse andra bakverk med kanel. Ibland finns inte tiden till att baka kanelbullar men ingen kan säga att de inte hinner med kanelbulle croissanter. Med en färdig smördeg slänger du ihop dem på ett nafs. Enkelt och otroligt gott. Vi körde ett gäng till frukost i morse.
Du behöver:
1 rulle kyld smördeg
Rumsvarmt smör
Strösocker
Kanel
Ägg till pensling
Pärlsocker till topping
Gör så här:
Blanda ihop smör, strösocker och kanel tills du får en god blandning. Jag tar rätt mycket kanel för det gillar jag.
Bred på fyllningen på smördegsplattor och skär degen i trekanter. Rulla ihop från den breda sidan till spetsen. Forma den till en croissant. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
Grädda i ugnen ca 12-15 minuter i 200-225 grader.
Servera nygräddade de blir inte så goda att spara.
Ha en fin dag, nu blir det ut på äventyr<3
Jannica
Det godaste bakverk jag nånsin testat! Kanelbulle är gott men känns som man aldrig får tillräckligt med fyllning. Crossiant är också trevligt men inte så spännande. I denna crossiant/ kanelbulle korsning så har man all fyllning på ett ställe o resten av bakverket är lätt o frasigt o har dessutom sött pärlsocker på. Kan tänka mig att det blir ännu godare att baka dem själv och tänker därför använda mig av detta recept!
victoriasprovkök
Åh tack