Godmorgon, för några dagar sen gjorde jag en grymt god laxrätt med massa lök. Tänkte ni skulle få receptet, bättre sent än aldrig, eller hur. Köp färsk lax från fiskdisken så mycket godare och ofta kan man hitta rätt billig lax på torsdagar och fredagar i butikerna. Laxen funkar utmärkt att frysa in om du inte vill använda den på en gång och den är supergod även när den har tinat upp.
Du behöver:
500g laxfilé (utan skinn och delad i portionsbitar)
2-3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
15 cm purjolök
1 rödlök
10 små körsbärstomater
1-2 krm sambal oelek
2 dl riven lagrad ost
Salt
Peppar
Gör så här:
Lägg laxfilébitarna i en ugnsform.
Hacka lök, purjolök och vitlök. Halvera tomaterna.
Blanda ihop vispgrädde, creme fraiche, sambal oelek och dijonsenap, tillsätt lök, vitlök och purjolök och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tomaterna över laxen och häll över lökröran så det täcker laxen.
Strö över riven ost och gratinera i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.
Servera med potatismos eller vanlig pressad potatis.
Ha nu en riktigt fin dag, kram❤️