Burr burr, vaknade upp i morse till -12 grader. Så kallt men så härligt. Strålande sol och gnistrande snö, ja en riktigt fin dag med andra ord.
Kvällens middag blev supersmarriga blåmusslor till det serverade jag pasta. Så gott så.
Du behöver:
1 kg blåmusslor (rensade och tvättade)
2 klyftor vitlök (hackad)
1 msk rapsolja
2 dl vitt vin
1/2 citron (saften)
1/2dl finhackad färsk persilja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Börja med att rengöra musslorna, jag lade även mina rengjorda musslor i saltvatten ca 30 minuter så de får spotta ut små stenar som kan finnas i musslorna. Ca 60g salt till 2 liter vatten.
Kolla så att alla musslor stängs och är hela. Bryn hackad vitlök i en stor kastrull med olja eller gör som jag använd wokpannan. Tillsätt vinet och låt det koka upp. Tillsätt musslorna och låt koka kraftigt ca 2 minuter tills alla musslorna öppnat sig. De som inte öppnar sig ska du inte äta. Rör om då och då. Ta ur musslorna och tillsätt citron, persilja, salt och svartpeppar. Smaka av. Tillsätt musslorna igen. Blanda ihop med nykokt spagetti eller ät som det är med lite bröd till. Så gott så. Enkelt och lyxigt.
Ha en fin lördag, kram kram ❤️