Gillar ni kinderchoklad? Jag älskar den söta chokladen och kinderäggen är ju så goda. De passar även bra till desserter då det är perfekt att använda ägghalvorna som en liten skål. I detta fall fick ägghalvan agera renhuvud när jag gjorde Rudolf med röda mulen.
Huvudet fyllde jag med en geisha mousse och sen dekorerade jag med en röd godisnäsa, vita chokladknappar till ögon med en liten pupill. Hornen är av sånna ”salta pinnar” kringlor.
Visst blev han söt min lilla Rudolf? Passar perfekt som dessert nu till jul om du vill latja till det lite.
Geisha mousse till 4 Rudolf:
100g geisha choklad
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Häll grädden i en kastrull och låt den bli varm men den får inte koka.
Ta av från värmen och lägg ner den hackade geishan, rör om så allt smälter, låt kallna helt i kylen. Gärna över natten eller flera timmar då den måste vara helt kall när du vispar den.
Häll över smeten i en bunke och vispa den till en fast mousse. Vispa inte för mycket bara då kan den bli ful och grynig.
Fyll ägghalvorna och dekorera.
Ha en toppendag, kram till dig❤️
Erika G
Så smart att använda chokladhalvan som form att fylla! Den iden lånar jag direkt – tack! Geishamousse låter ju inte så värst äckligt om man säger så. Mums!