Vi har ett litet men fantastiskt fint körsbärsträd i vår trädgård. Vissa år lyser trädet rött och grenarna hänger tunga fyllda med saftiga körsbär. Förra året var ett sånt körsbärsår och från vårt lilla träd kunde vi fylla många påsar och lägga i frysen. Det är perfekt att plocka fram nu och liva upp en kylig dag.
Äpple och körsbärspannkaka:
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 dl socker
2 ägg
1/2 msk vaniljsocker
3-4 dl urkärnade körsbär
1 skalat och skivat äpple
Servering:
Visp grädde
Florsocker
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till pannkakan utom bären. Vispa till en slät smet.
Lägg körsbär och skivat äpple i en smord ugnsform. Häll över smeten.
Sätt in i botten av ugnen ca 30-35 minuter på 200 grader. Pannkakan ska få en fin gyllenbrun yta.
Pudra över florsocker och servera med grädde.
Ha en riktigt fin onsdag ❤️
Millas Hälsoblogg
Det är så gott med körsbär. Jag har gjort körsbär i rom och marmelad på det jag hade i frysen.
Jag har nu lagt ut receptet på nattjästa limpor på min blogg och länkade till dig förstås.
Ha det gott