Nu har även jag testat att göra potatisrosor, enkelt, lyxigt, snyggt och gott. Kan tänka mig att de passar alldeles utmärkt till nån god köttskiva, lite sallad och nån smarrig sås.
Lägg den sedan i en muffinsplåt så den håller formen.
Jag testade att stoppa ner lite skivad rödbeta också, supergott men skala den innan.
Du behöver:
Smördeg (10 gånger 20cm)
Cream cheese
Röd pesto
Salt
Potatis
Gör så här:
Kavla ut smördegen så den blir lite längre och bredare. Dela den på längden så du får ut två långa remsor.
Skiva potatisen med skalet på i en mandolin så de blir ca 2 mm tjocka. Det är bra om skivorna är ungefär lila stora.
Bred på cream cheese på smördegsremsorna och bred sedan på röd pesto.
Lägg potatisen omlott och vik sedan upp
Nedersta kanten. Salta lite.
Rulla ihop och lägg dem i en bullform.
Lägg sedan alla rosorna i en muffinsplåt.
Sätt ugnen på 180 grader och låt stå i ugnen ca 50 minuter. Täck över med aluminiumfolie från början och ta eventuellt av det mot slutet för att få lite färg.
Lycka till med rosorna.
KRAM ❤️