Söndag igen och där hade den helgen poffat iväg också. Helgen har varit väldigt lugn och skön och jag känner mig verkligen utvilad. I helgen passade jag på att göra Pulled beef det är en riktig höjdare och jag brukar göra den på högrev vilket blir väldigt gott. Det går att använda till så mycket och ikväll blev det pizza med pulled beef. Så gott.
Pulled beef:
1 kg högrev
1 gul lök
4 klyftor vitlök
1 dl ketchup
1 msk chipotlepasta (santamaria)
1 msk socker
1/2 msk spiskummin
Salt
Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Skiva löken och finhacka vitlöken.
Blanda ketchup, chipotle pasta, socker, spiskummin, salt och peppar i en bunke.
Lägg högreven som den är i en järngryta eller liknande bred på röran och lägg på lök och vitlök ovanpå högreven. Sätt på locket och sätt in i ugnen. Kolla till den ibland så den inte bränner fast. När jag gjorde vätskade den sig en hel del, så jag tog bort lite vätska som jag sparade för att tillsätta om det blev för torrt i grytan.
Låt högreven stå i ugnen ca 5-6 timmar eventuellt lite mer. Köttet ska man enkelt kunna dra sönder med en gaffel. Det ska liksom falla isär.
Krydda eventuellt köttet med lite mer salt och peppar när du dragit sönder det.
Pizza:
20 g färsk jäst
2,5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
0,5 dl rapsolja
1 tsk salt
1/2 tsk sockerGör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna mjölet sist och knåda ordentligt tills du fått en fin och smidig deg. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 min. Har du mer tid kan degen jäsa i kylen över natten.Gör antingen 4 runda småpizzor eller en hel plåt. Jag gjorde en plåt. Kavla ut degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pizzasås: Mixa ihop 3 dl krossade tomater med färsk basilika, 1 klyfta vitlök, 3 msk tomatpuré, salt och svartpeppar. Fyllningen jag hade på pizzan var: Först ett lager av den goda pizzasåsen sedan lite riven ost, gul paprika, gul lök, champinjoner, pulled beef, skinka och ytterligare lite ost ovanpå. Sätt sedan in pizzan/pizzorna i ugnen ca 10-15 minuter på 210 grader. Toppa pizzan med oregano och en sås gjord på creme fraiche, ketchup, chipotlepasta, salt och peppar. Ha en fin kväll, kram ❤️
2,5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
0,5 dl rapsolja
1 tsk salt
1/2 tsk sockerGör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna mjölet sist och knåda ordentligt tills du fått en fin och smidig deg. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 min. Har du mer tid kan degen jäsa i kylen över natten.Gör antingen 4 runda småpizzor eller en hel plåt. Jag gjorde en plåt. Kavla ut degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pizzasås: Mixa ihop 3 dl krossade tomater med färsk basilika, 1 klyfta vitlök, 3 msk tomatpuré, salt och svartpeppar. Fyllningen jag hade på pizzan var: Först ett lager av den goda pizzasåsen sedan lite riven ost, gul paprika, gul lök, champinjoner, pulled beef, skinka och ytterligare lite ost ovanpå. Sätt sedan in pizzan/pizzorna i ugnen ca 10-15 minuter på 210 grader. Toppa pizzan med oregano och en sås gjord på creme fraiche, ketchup, chipotlepasta, salt och peppar. Ha en fin kväll, kram ❤️