Hälsosamma chokladcupcakes
Idag vill jag tipsa om hälsosamma chokladcupcakes… Att äta hälsosamt gör att man känner sig bra mycket bättre. Bara för att man äter lite nyttigare betyder det inte att det blir tråkigare utan tvärt om. Jag älskar verkligen att laborerar med nyttiga ingredienser och det blir så gott. Idag gjorde jag helt grymma hälsosamma chokladcupcakes receptet kommer från fina Camilla som bloggar på My kitchen stories. De här blev helt underbara och riktigt krämiga och det bästa av allt, de är hälsosamma och innehåller inget vitt socker. Tumme upp för det, dessutom stillas chokladsuget som i alla fall jag brukar få och mätt blir man på kuppen.
Hälsosamma chokladcupcakes, ca 5 stycken:
2 mogna bananer
1,5 dl jordnötssmör
3 msk kakao
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Fördela muffinsformar i en muffinsplåt, jag använde mellanstora muffinsformar och då blev det 5 stycken muffins.
Mixa ihop alla ingredienser och fördela i muffinsformarna. De jäser inte särskilt mycket så det är bara att fylla med smet ända upp till kanten av formen eller lite mer.
Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 13 minuter.
Låt svalna helt innan du har på frosting.
Chokladfrosting:
50 g mörk choklad (80% kakaohalt)
1,25 dl soya- eller kokosgrädde (vispbar, den ska vara krämig, Axfoods märke Garant i tetrapack är bra) vill du hellre använda grädde funkar vispgrädde med lite kakao i toppen också.
Gör såhär:
Smält chokladen i micro eller vattenbad. Låt svalna helt.
Vispa grädden till mjuka toppar.
Tillsätt lite choklad i taget under fortsatt vispning tills du får en fluffig frosting. Spritsa dina cupcakes och förvara i kylskåpet. Eller ät dem på direkten.
Lycka till med baket och njut av det goda och nyttiga. Jag älskar hälsosamma alternativ, gör du?
Testa att göra hälsosamma chokladcupcakes…
Kram ❤️