Jordgubbsmousse
Happy Friday, gillar du som jag jordgubbar? Testa min smarriga jordgubbsmousse då. Jag fullkomligt älskar de röda små gubbarna och skulle nästan kunna leva på det, ett tag i alla fall. De svenska jordgubbarna är såklart de allra bästa och inget går upp mot de. Jag har ju sån tur att jag har halva frysen full med jordgubbar från i somras så jag lever lite på dem. De färska jag dekorerat med kommer dock inte från Sverige men helt ok ändå.
Till 4 jordgubbsmousse behövs:
250g jordgubbar (jag använde frysta)
1 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
½ dl vatten
½ dl socker
100 g kesella
1 dl florsocker
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Topping:
Vispad grädde
Färska jordgubbar
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.Koka upp jordgubbarna tillsammans med vatten och socker. Mosa jordgubbarna. Mixa jordgubbarna till en slät sås med stavmixer.
Blanda ner gelatinbladen i den heta jordgubbssåsen och rör tills de smält helt. Låt jordgubbssåsen svalna något.
Blanda ner kesella och sikta ner florsocker, rör om så allt blandas.
Vispa grädden rätt hårt och blanda därefter ner den i jordgubbssåsen.
Häll upp jordgubbsmoussen i fina portionsskålar/glas och låt de stelna i kylskåpet minst 5 timmar gärna över natten.
Vispa grädden och spritsa den på toppen, hacka jordgubbar och strö över, jag rev även över lite choklad.
Smaklig dessert!
Nä nu väntar fredagsmys i soffan här hemma, eller jag sitter redan där men snart filmmys, en skön och lugn fredag står på menyn ikväll.
Hoppas du också har det toppen vad du än tar dig för.
Kram till dig, ses i morgon med något mer smaskigt recept ❤️