Kladdkaka med dumle och nötter
Alltså choklad har jag svårt att vara utan, det är ju så otroligt gott. Choklad i massor ska det vara enligt mig. Tänkte bjuda på en choklad extra delux Kladdkaka med dumle och nötter. Gottigt värre med en klick grädde till. När det kommer till gräddningen av kladdkaka tycker jag alltid det är lika svårt att ange hur länge kakan ska vara i ugnen. För det första är det en smaksak hur kladdig man vill ha den, sen har storleken på form betydelse och sist men inte minst vad man har för ugn. Så ta tiden som ett ungefär men var noga med att kolla till kladdkakan. Den ska vara kladdig när du tar ut den och tänk på att den stelnar till ytterligare lite sen. Den här blev perfekt enligt mig.
Kladdkaka med dumle och nötter:
100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Topping:
100g mjölkchoklad
100g dumlekolor
1 dl saltade jordnötter
Gör så här:
Smält smöret, blanda alla övriga ingredienser till kladdkakan i en bunke. Häll över smöret och rör till en jämn smet.
Sätt ett bakplåtspapper i botten på en rund springform Ca 24-26 cm, smöra och bröa formen med ströbröd. Häll i smeten och sätt in i ugnen ca 20 minuter på 175 grader. Håll koll på kakan, den stelnar till lite efter att den kommit ut ugnen.
Under tiden kakan är i ugnen hackar du chokladen. Lägg sedan på chokladen när kakan kommer ut ut ugnen. Låt chokladen smälta och strö över jordnötter. Låt den stå i rumstemperatur tills chokladen smält lite, ställ sedan in den i kylen.
Servera den underbara kladdkakan med dumle och nötter tillsammans med en klick vispad grädde.
Ha nu en riktigt härlig fredagkväll och hoppas att du får en fin helg. Många kramar till dig, du är fantastisk som kikar in här och låter mig inspirera.
Kram ❤️
Ännu en fin helg | Helene Kihlman
[…] HÄR hittade jag receptet men jag skrev ner det så ni finner det här på sidan också:-) […]