Krämig kycklingsoppa med sparris och champinjoner…
Idag blev det soppa och pannkakor både till lunch och middag men vad gör väl det när det är så gott. Middagen blev en riktigt god och krämig kycklingsoppa med sparris och champinjoner. En riktig deluxsoppa som är mättande och med fantastiska smaker.
Krämig kycklingsoppa med sparris och champinjoner, till 2 portioner behövs:
350g kycklinglårfilé
8-10 gröna sparris
7 champinjoner
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 gul paprika
5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 1/2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Vetemjöl till redning
Gör så här:
Hacka lök, vitlök och paprika och bryn det lite lätt med smör i en gryta.
Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop ca 10 minuter.
Dela sparrisen i bitar, använder du färsk sparris så ta bort den hårda nedersta delen som inte är så god att äta. Koka den ätbara delar av sparrisen i en kastrull med vatten och salt.
Dela kycklingen i små bitar och stek dem i en stekpanna med smör eller olja.
Dela champinjonerna och stek dem också i en stekpanna.
När löken, vitlöken och paprikan kokat 10 minuter så mixa det till en slät soppa. Tillsätt grädde och red av soppan med ca 2 msk vetemjöl utrört i lite vatten.
Lägg i kyckling, sparris och champinjonerna och låt koka några minuter på svag värme. Smaka av soppan med salt och vitpeppar.
Hoppas du gillar denna värmande goda soppan. För det gjorde jag.
Idag blev det en lite speciell dag på jobbet för igår ringde Sverige radio och undrade om jag ville vara med och prata om hur man lyckas i sociala medier med mat. Såklart jag ville det, vill ni lyssna så hittar ni länken—> HÄR.
(Bilden är inte klickbar )
Känns som att det är ett ämne jag skulle kunna prata mycket mer om, så roligt och intressant. Jag är så glad att det är så många som följer mig både här på bloggen, instagram och Facebook. Tacka snälla ni, der är alla ni underbara följare som gör det så roligt!
KRAM ❤️