Rostbröd med chiafrön
Det här rostbrödet är något utöver det vanliga och att starta morgonen eller njuta av nyrostat bröd till mellanmålet är så otroligt gott. En skiva rostbröd med chiafrön kan verkligen förgylla måltiden så testa. Det är enkelt att göra och perfekt att skiva upp och lägga i frysen och ta fram en skiva i taget för att rosta.
Till 2 rostbröd med chiafrön behövs:
25g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk strösocker
2 msk rapsolja
2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
1 dl chiamjöl
Topping:
1 uppvispat ägg
Oskalade sesamfrön
Krossade chiafrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet, rör om tills jästen lösts upp.blanda ner socker, salt, och olja. Tillsätt chiamjölet och vetemjölet, lite i taget tills du får en smidig deg. Knåda kraftigt några minuter, gärna i maskin.
Låt degen jäsa i degbunken övertäckt med en bakduk ca 50 minuter.
Dela degen i två delar och forma till 2 släta limpor. Lägg den i varsin limpform med bakplåtspapper i ca 1 1/2 liter.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön och krossade chiafrön.
Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
När du sätter in limpan i ugnen sänker du värmen tull 200 grader och låter den gräddas va 30-35 minuter längst ner i ugnen.
Låt brödet svalna helt innan du skär i det.
Jag brukar äta mina rostbröd med antingen ost eller skivad avokado med tomat och lite flingsalt. Det kan varmt rekommenderas.
Njut av nybakat för det finns inget godare…
Ha nu en toppendag, kram kram ❤️