Hamburgare med tomatrelish och sötpotatis
Tisdagens middag blev en smarrig burgare från Årstiderna, brödet till burgaren var riktigt gott, en lite grövre variant av hamburgerbröd och sötpotatisen till var även den väldigt god. En enkel och smarrig middag med andra ord. Nytt för mig i burgaren var tomatrelish som jag absolut kommer göra fler gånger.
Hamburgare med tomatrelish och sötpotatis:
Hamburgerbröd
Nötfärs
Salt
Vitpeppar
Sallad
Gurka
Rödlök
Tomatrelish:
1 ask körsbärstomater
2 msk sweet chilisås
Några stänk vitvinsvinäger
Salt
Grekisk vitlöksdressing:
2 dl grekisk yoghurt
1/2-1 klyfta riven vitlök
Salt
Tillbehör:
Sötpotatis
Småpotatis
Gör så här:
Krydda färsen med salt och vitpeppar och forma till biffar. Låt med fördel vila i rumstemperatur ca 30 min.
Skrubba potatis och sötpotatis och skär i klyftor. Blanda med lite olja. Lägg upp på en plåt och krydda med salt och salladskrydda.
Sätt in i ugnen ca 30-45 minuter på 225 grader.
Blanda ihop vitlöksdressingen.
Dela tomaterna till tomatrelishen och bland i sweet chili, vinäger och salt.
Skiva upp gurka och rödlök och plocka bladen från salladen.
Stek biffarna och stek sedan bröden i en stekpanna med olja.
Fyll bröden med sallad, rödlök, gurka, tomatrelish, biffar och vitlöksdressing. Servera med sötpotatis och potatis.
Smaklig måltid.
Kram kram ❤️