Honungs och nötsnittar – fantastiska småkakor
Att baka och skapa nya goda kreationer är så otroligt roligt och när man sedan lyckas väldigt bra med dem blir man lite extra glad. Småkakor är en typ av bakverk som är väldigt roligt att laborera med och det går att skapa så många fantastiska småkakor. Här är honungs och nötsnittar som är så goda, enkla att göra och mördegen går att göra så mycket av. Prova dig fram och experimentera med olika smaker på mördegen. För ett tag sedan lade jag ut nutellakakor här på bloggen de var också fantastiskt goda om du gillar nutella och även de gjorda på samma sorts mördeg. Så gör dubbel sats mördeg om så önskas och gör flera sorters kakor att bjuda dina nära och kära på.
Honungs och nötsnittar – fantastiska småkakor
Mördeg:
2 1/4 dl vetemjöl (135g)
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100g smör
Honungs och nötfyllning:
1 1/2 dl cashewnötter
2 1/2 msk honung
Gör så här:
Blanda ihop mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Fördela smöret fint och arbeta snabbt ihop till en deg.
Lägg degen i kylskåpet ca 30 minuter.
Rulla ut degen till en lång rulle ca 30 cm och lägg upp den på en plåt med bakplåtspapper. Kavla lite lätt och gör en fördjupning i mitten. Blanda ihop hackade nötter med honungen och sprid ut i fördjupningen. Sätt in plåten i ugnen ca 12-15 minuter på 175 grader.
Låt svalna något och skär dem på snedden till fina snittar. Låt kallna innan du plockar bort dem från plåten.
Ha en fantastisk dag och njut av våren och några goda…
honungs och nötsnittar – fantastiska småkakor…
…som man inte kan få nog av. Själv ska jag ta mig ut i kylan och njuta av solen, kallt men fint ser det ut att bli idag. Happy day!
Kram