Dill och rödspättagratäng
Någon form av fisk eller skaldjur är ett måste här hos oss minst en gång i veckan. Den här middagen med dill och rödspättagratäng blev riktigt god och jag vill verkligen dela med mig av den till er. Jag gillar fisk och det är inte speciellt svårt att laga något riktigt gott med få ingredienser. Jag köper alltid färsk fisk och passar på att köpa veckans fisk som det ofta kan vara rätt bra pris på.
Dill och rödspättagratäng
800g färsk rödspättafilé
3 dl vispgrädde
1-2 msk vetemjöl till redning + Lite kallt vatten
1/2 fiskbuljong
2-3 msk finhackad dill
Salt
Vitpeppar
1 dl finriven parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Känn på filéerna så att det inte är några ben kvar, om det är det så skär bort dem.
Vik rödspättafiléerna på mitten och lägg dem omlott i en ugnssäker form.
Värm upp grädde och buljong i en kastrull, blanda vetemjöl med lite vatten och rör det slätt, red av grädden med lite av redningen så den blir lite tjockare men inte för tjock.
Tillsätt dill i såsen och smaka av med salt och vitpeppar.
Häll såsen över fisken och strö över osten.
Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter.
Servera fisken tillsammans med potatis och lite goda grönsaker. Så otroligt gott och enkelt!
Passa på att köpa rödspätta när det finns i din butik, det är en fantastisk god fisk som passar sig väldigt bra i en gratäng.
Ha nu en toppendag och njut av dagen, i Örebro strålar solen för fullt, nu väntar jag bara på lite värme.
Kram Kram