Lemon curd
Lemon curd är en sån där bra produkt som kan användas till så mycket gott. Det är enkelt att göra själv hemma med ett fåtal ingredienser. Ha bara lite tålamod när du ska röra den över vattenbadet på slutet, det tar lite tid kanske 15-20 minuter för att få curden att tjockna, men till slut har du en fin och krämig Lemon curd. Jag brukar använda min curd i desserter och bakverk, nu senast blev det en tårta som blev fantastiskt god, receptet på den kommer lite senare. I kylskåp klarar sig Lemon curden ungefär 2 veckor.
Lemon curd
3 hela ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl citronsaft
Rivet skal av en ekologisk citron
75g rumsvarmt smör
Gör så här:
Vispa upp äggen lätt i en skål som tål värme. Tillsätt socker, citronsaft och citronskal. Låt blandningen koka över ett vattenbad under omrörning tills det blivit en tjock och fin Lemon curd. Ta av från värmen och rör ner det rumsvarma smöret. Nu ska du ha en tjock och slät citronkräm. Lägg upp i en burk med lock och låt svalna i rumstemperatur, förvaras sedan i kylen.
Ha nu en riktigt härlig dag, här fullkomligt öser regnet ner, inte den finaste majdagen men lite mysigt ändå, när man har möjlighet att sitta inne vid brasan under en filt.
Kram Kram
Citron och jordgubbstårta - Victorias provkök
[…] och jordgubb är 2 smaker som verkligen passar fint ihop. Jag använde mig av min hemmagjorda lemon curd som är så god. Tårtbotten som jag alltid gör när jag gör tårtor är väldigt luftig och så […]