Marinerade grillribs
Vilken fantastisk sommardag vi haft idag, här i Örebro har det varit 27 grader och strålande sol. Vi tog en dag på sjön, tog båten ut i Vätterns skärgård, så otroligt vackert där. Tänkte jag skulle tipsa er om gårdagens grillmiddag som blev Marinerade grillribs med grillade grönsaker. Att grilla tjocka grillribs är så gott och väldigt enkelt. Först ska grillribsen koka ca 45 minuter-1 timma i vatten med ca 7 vitpepparkorn lite salt och 2 lagerblad. Detta kan göras dagen innan det är dags att grilla och bara ha dem redo i kylen. Gör sedan marinaden/glazen och pensla på vid grillning.
Grillade tortillbröd är riktigt gott till grillad mat. Pensla på lite olivolja på tortillbröden, strö över flingsalt och grilla dem på båda sidorna. Bröden blir då knapriga och riktigt goda. Perfekta att dippa i nån god sås.
Marinerade grillribs
1 1/2 kg förkokta grillribs
1/2 dl rapsolja
1/2 dl soja
1 stor riven vitlöksklyfta
1 1/2 tsk riven ingefära
2 msk honung
1-2 krm sambal oelek
1 msk tomatpuré
Gör så här:
Koka ribsen enligt anvisningarna ovan.
Blanda ihop allt till marinaden och pensla det runt om på ribsen, grilla och pensla några gånger under grillningen.
Grilla dem tills de fått en fin grillad yta.
Servera med grillade grönsaker, potatis, grillat bröd och någon god sås. Jag köper nästan alltid mitt kött på City gross, de har väldigt mycket bra kött att grilla på sommaren.
Så otroligt gott att grilla ribs och grönsakerna till är inte att förglömma. Testa nästa gång det är dags att plocka fram grillen, kanske redan i morgon om vädret tillåter.
Ha nu en bra fortsättning på helgen. I morgon blir det lite mys med våra mammor här hemma och kanske lite relax i solen innan de kommer. Hoppas det här fantastiska vädret håller i sig.
Kram Kram