Smörstekt torsk med sparris, ramslök och kärnmjölk
Att laga mat med fina och bra råvaror är nästintill ett måste för mig. Jag lägger gärna lite extra på att få den där fina färska fisken och härliga färska grönsakerna. Den här middagen kommer från Årstiderna och var en fantastiskt god vårrätt. Passade utmärkt en solig härlig dag, fräsch och lagom mättande. Dressingen är gjord på kärnmjölk och citron och blev väldigt god till både fisken och salladen. Lite extra lyx var ramslöken som jag haft lite svårt att få tag på här i Örebro.
Smörstekt torsk med sparris, ramslök och kärnmjölk
700g torskfilé
Småpotatis med skal
Romansallad
1 bunt sparris
1 knippa ramslök
1 stor vitlöksklyfta
Smör
1/2 citron i klyftor
Citrondressing på kärnmjölk:
1 dl kärnmjölk
Finrivet skal av 1/2 citron
1 tsk strösocker
Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten.
Strimla romansalladen och lägg upp på ett fat.
Blanda ihop allt till dressingen och lägg i en skål.
Stek torsken i en stekpanna med smör.
Bryt bort nedersta delen på sparrisen, smält en klick smör i en stekpanna och tillsätt skivad vitlök. Tillsätt sparrisen och stek den några minuter, tillsätt ramslöken och bryn ytterligare någon minut.
Servera torsken med kokt potatis, sparris, ramslök, romansallad och ringla över citrondressingen.
Så enkelt och så gott och visst är det härligt med spröda fina primörer.
Testa nu Smörstekt torsk med sparris, ramslök och kärnmjölk
Gottigt värre
Kram Kram