Jordgubbsfyllda browniebollar
Dagarna rullar på alldeles för fort och jag hinner inte ens med hälften som jag ska göra. Snart är semestern här och då kommer ni få följa med mig i Europa. Hoppas ni hänger på och tycker det ska bli lika spännande som jag gör. På sommaren brukar nämligen goda recept bytas mot resetips och jag hoppas ni tycker det är roligt. Alla mina recept som finns här redan finns ju kvar så ni har lite att testa igenom i alla fall. Dyker in med recept lite mellan mina resetips också såklart. Idag tänkte jag bjuda på underbara Jordgubbsfyllda browniebollar, en brownie kan användas till så mycket, det är enkelt och fantastiskt gott. Så testa, köp hem riktigt goda, söta svenska jordgubbar.
Jordgubbsfyllda browniebollar
Browniebotten:
150g smör
2 3/4dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Fyllning:
Jordgubbar
Topping:
Kakao
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör sedan ner resterande ingredienser och ett ägg i taget till browniebotten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform som är ca 20×25 cm, häll i smeten och bred ut den i ett jämt lager.
Sätt in i ugnen ca 20-22 minuter på 160 grader. Tider är ett ungefärligt mått det beror mycket på tjockleken på kakan samt ugn så kolla den istället nog mot slutet. Botten ska kännas fast men inte bli torr. När den kallnar blir den fastare.
Låt kakan stå i kylen tills den är helt kall.
Ta ut en lagom stor bit browniedeg och platta ut, lägg i en rätt liten jordgubbe och forma degen runt jordgubben. Rulla i kakao och servera ganska direkt. De blir inte så bra att spara för länge då jordgubbarna vattnar sig.
Helt underbart gott och somrigt en kombination som är helt fantastisk.
Kram kram