Rostad baguette med avokadocreme och prosciutto
It´s friday och det måste såklart firas, här hemma blev det lite plockmat eller tapas, så otroligt gott. Jag älskar verkligen att plocka med mat och gillar när det är små bitar eller portioner. Rostad baguette med avokadocreme och prosciutto blev helt fantastiskt gott, precis min typ av tapas. När jag tänker på tapas längtar jag till Spanien som på sina håll har otroligt god tapas och den serveras precis som här på små bröd. Spanien är en ett härligt land med mycket god tapas och jag längtar verkligen dit, hoppas att vår roadtrip tar oss dit i sommar;)
Rostad baguette med avokadocreme och prosciutto
6 skivor baguette
Olivolja
1 klyfta vitlök
1 mogen avokado
1 msk cream cheese
Salt
3 skivor prosciutto
Gör så här:
Rosta baguette skivorna i en stekpanna med olivolja. Baguetten ska få en fint gyllene yta på båda sidorna och bli lätt knaprig men ändå mjuk inuti. Dela vitlöksklyftan och gnid den mot baguettens snittyta.
Mosa avokadon fint med en gaffel och blanda ner cream cheese, smaka av med salt.
Dela prosciuttoskivorna på hälften. Toppa baguettskivorna med avokadocreme och prosciutto.
Sååå gott!
Hoppas ni alla har en riktigt härlig fredag, ses i morgon med något smarrigt.
Kram Kram
Eva
Åh ser gott ut! Jag skulle vilja äta riktigt god tapas nån gång i spanien men på gran canaria där vi är hittar jag aldrig det.
Det enda som finns är canaria potatis och sardeller typ. Eller nån som vet nåt bra ställe.
victoriaadmin
Jag har inte heller hittat nåt bra tapas på Gran canaria, det finns god tapas i små formar där men inte på bröd vad jag sett.