Sommarsallad med hallonvinägrett
Alltså sommaren, det är verkligen min favorittid på året. Tänk att naturen bjuder på så mycket gott. Idag tog jag mig ännu en sväng och plockade ihop lite hallon, av de blev det bland annat en helt underbart god Sommarsallad med hallonvinägrett. Det måste ni bara testa, massa smak av sommar och så fräscht. Passar utmärkt till en bit grillat!
Sommarsallad med hallonvinägrett
Blandsallad (jag använde ekologiska rödbetsblad samt ruccola)
Vattenmelon
Soltorkade tomater
Fetaost
Hallon
Gör så här:
Hacka rödbetsbladen grovt, använd ekologiskt odlade rödbetor om du vill äta blasten, det är riktigt gott och bladen liknar mangold i smaken. Sätt rödbetsblasten i vatten en stund om de slokat lite så så blir de krispigare. Ruccolan hackar jag inte. Dela vattenmelonen i små bitar och hacka några soltorkade tomater. Blanda allt i en skål, smula över fetaost och toppa med hallon. Ringla sedan över hallonvinägretten innan servering.
Hallonvinägrett:
1/2 dl hallon
1/4 dl rödvinsvinäger
1/2 dl naturell rapsolja
1/4 dl vatten
Lite salt och vitpeppar efter smak
Gör så här:
Mixa hallon med en stavmixer, tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda om väl. Låt gärna stå en stund och ringla sedan över salladen.
Ni tar väl del av det naturen bjuder på? Älskar att plocka mina egna bär och fylla frysen med inför året. Nyttigt, så gott och man får smaka på sommaren året runt.
Har ni några hallon över så testa den här, har ni inga hallon så ta er iväg någonstans och plocka, verkar finnas mycket hallon i år, i alla fall där jag bor;)
Kram Kram
Halloumisallad med vitlökskrutonger - Victorias provkök
[…] Halloumi är som ni säkert redan vet en av mina favoritostar, den är helt perfekt att ha hemma i kylen då man enkelt kan slänga ihop en god sallad med den. Igår blev det som sagt en underbart god Halloumisallad med vitlökskrutonger och den toppade jag med min goda hallonvinägrett, recept på den hittar du HÄR […]
Halloumi och zucchinibiffar - Victorias provkök
[…] tillsammans med en blandsallad, tomater, färska blåbär och rödlök. Jag ringlade över min hallonvinägrett som var kvar sedan tidigare och det blev riktigt […]