I samarbete med MAX Hamburgare
Meat Beet Burger på Frisco Hot Melt Toast
Äntligen helg och vad passar bättre då än en riktigt god burgare? I samarbete med MAX Hamburgare har jag tagit fram en helt fantastiskt god Meat Beet Burger på Frisco Hot Melt Toast deras nya bröd som var otroligt gott måste jag säga. Den här burgaren består av 80% nötkött och 20% rårivna rödbetor vilket ger en fantastiskt god smak. Till det har jag såklart gjort en chévredressing som passar perfekt ihop med smaken av rödbeta.
Kika gärna in på MAX för att inspireras av min och alla andra goda hamburgare, klicka HÄR för att komma direkt till sidan. Vill du göra egna burgare så säljs brödet i de flesta större butikerna.
Till 5 Meat Beet Burger på 200g behöver du:
800g nötfärs
200g finrivna rödbetor
Salt
Vitpeppar
Chévre dressing:
1 1/2 dl crème fraîche (34%)
70g chévreost utan kanter
Salt
Vitpeppar
Tillbehör:
10 Frisco Hot Melt Toast från MAX
Blandsallad
10 skivor tomat
5 skivor hamburgerost
5 skivor gul lök
10 skivor avokado
Gör så här:
Chévre dressing:
Vispa crème fraîchen med en elvisp tills du får den fluffig, det tar en liten stund. Det viktiga är att du använder en crème fraîche som har en fetthalt på 34% för att den ska gå att vispa. Smula sedan ner chévreosten och blanda om väl. Smaka av med salt och vitpeppar.
Meat Beet Burger:
Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn. Blanda ihop rödbetor och nötfärs i en bunke och krydda rätt rikligt med salt och peppar. Forma färsen till 5 burgare på 200g styck och stek dem i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. Lägg på en skiva hamburgerost i slutet av stekningen så den får smälta lite.
Rosta bröden lite lagom i en brödrost och fyll dem med sallad, kött, tomat, avokad, lök och dressing.
Smaklig måltid
Ha nu en riktigt fin fredagkväll, jag njuter av ledigheten hoppas du också får göra det.
Kram