Sandwich med pankopanerad torsk och
vitlökskräm med koriander
Vad gör man när man kommer hem hungrig från både jobb och kvällsmöten och möts av ett paket torskfilé i kylen? Jo, nu ska ni få ett ruggit gott och riktigt enkelt tips på det… Gör en Sandwich med pankopanerad torsk och vitlökskräm med koriander, sååå gott, snabbt och enkelt och du kan givetvis göra det fast du inte kommer hem sent och är hungrig efter ett kvällsmöte.
Gör det som en lunch eller middag och med en färsk pankopanerad torsk kommer du långt, jag lovar.
Sandwich med pankopanerad torsk och vitlökskräm med koriander
Torskfilé, lite tjockare bitar använde jag
1 uppvispat ägg
Vetemjöl
Panko
Salt
Vitpeppar
Ett gott rostbröd jag använde DETTA
Philadelphiaost Vitlök och örter
Blandsallad
Turkisk yoghurt
Salt
Riven vitlök
Koriander
Gör så här:
Doppa torskfilé biten först i vetemjöl, sen uppvispat ägg och till sist i panko. Krydda med salt och peppar. Bryn torsken i en stekpanna med smör tills den är genomstekt och fått fin färg.
Rosta brödet i en brödrost.
Blanda ihop turkisk yoghurt med lite salt och riven vitlök efter smak. Hacka koriander.
Bred philadelphiaost på brödet, lägg på salladen, den pankopanerade torsken, toppa sedan med vitlökskrämen och hackad koriander.
Så enkelt och så gott!
Smaklig måltid!
Hoppas du haft en riktigt fin dag, för mig har jobbet rullat på konstant och nu ska det bli riktigt skönt med lite extra lång helg. I morgon blir det en liten tripp söderut men vi ses såklart i morgon med nåt riktigt smarrigt.
Kram Kram