Limebiskvier med vit choklad
De här var som en söt dröm, en helt underbart god liten biskvi med smak av lime och vit choklad. Fyllningen är en marängsmörkräm med limecurd och toppingen vit choklad. Botten är en helt vanlig klassisk biskvibotten. Som sagt MAGISKT goda och de fick verkligen toppbetyg av gästerna som smakade.
Limebiskvier med vit choklad
Biskvibotten:
250 g mandelmassa
125g strösocker
60g äggvita
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med bottnarna. Vispa mandelmassan så den blir smidig, tillsätt socker och ägg och vispa till en smet. Spritsa ut runda kakor på en plåt med bakplåtspapper och grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 12–14 min tills de fått lite lätt färg. Låt bottnarna kallna helt innan du rör dem. Ta sedan bort dem försiktigt med en tunn stekspade eller liknande.
Gör fyllningen medan bottnarna svalnar.
Marängsmörkräm med lime:
3 äggvitor
250g strösocker
350g rumsvarmt äkta smör
Limecurd ca 6-8 msk eller tills du får en smak du blir nöjd med.
Topping:
Ca 200g vit choklad
Strössel
Gör så här:
Koka upp äggvitorna och strösockret i en bunke över ett vattenbad. Rör runt i äggsmeten hela tiden med en visp. Värm äggblandningen tills den blivit ca 65 grader och sockerkristallerna smält helt. Häll ner blandningen i en rostfri bunke (jag använder min Kitchen aid) och vispa med en elvisp ca 15 minuter tills marängen svalnat helt och blivit fluffig. Tillsätt sedan små bitar av smöret under konstant vispning på rätt låg hastighet, lite smör i taget och det är viktigt att smöret är riktigt mjukt och rumsvarmt. Jag brukar ha mitt smör framme flera timmar innan. Har du inte lika lång tid på dig så dela upp smöret i bitar, då blir det snabbare mjukt.
Vispa tills du tillsatt allt smör och får en fin och fluffig konsistens. Tillsätt sedan limecurd, lite i taget tills du blir nöjd med smaken, jag brukar vispa ner den för hand.
Fördela sedan smörkrämen lite toppigt på biskvibotten med hjälp av en matsked. Ställ in i kylen. Smält chokladen över ett vattenbad, blanda ner 1/2 till 1 tesked kokosolja eller annan naturell olja i chokladen för att få den lite smidigare. Låt den svalna. Doppa biskvierna i chokladen, lägg upp dem på en bricka med bakplåtspapper och toppa med lite strössel. Förvara i kylen.
Alltså de är sååå krämiga och goda, helt perfekta enligt mig:)
Så nu har ni helgens fika räddad:)
Kram Kram
Annika
Vad är det för storlek på bottnarna?
victoriaadmin
Ca 4-5cm