Ostfrallor i långpanna
Happy Friday!! Helt underbart med fredag eller vad säger du? I veckan bakade jag mina magiska ostfrallor fast i långpanna. De blev precis lika magiskt som mina vanliga ostfrallor och snäppet ännu fluffigare då det inte är några ”kanter” på det här brödet. Helt galet gott är det, jag lovar! Så vill du baka nåt riktigt gott till helgen, testa mina Ostfrallor i långpanna. Enkelt och magiskt!
Ostfrallor i långpanna
50g färsk jäst
3 dl standard mjölk
3 dl vatten
50g smör
2 tsk salt
Vetemjöl ca 13 dl
Topping:
Uppvispat ägg
Riven ost
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, blanda ner mjölk och vatten och låt blandningen bli ljummen, max 37 grader. Häll över mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen löses upp. Tillsätt salt och vetemjöl, lite mjöl i taget under knådning tills du får en fin och smidig deg som inte klibbar. Men ta inte för mycket mjöl för då blir brödet torrt. Låt degen jäsa ca 30-40 minuter i bunken under en bakduk. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut degen. Lägg upp degen på en plåt med bakplåtspapper, tryck ut den så den täcker plåten och stansa ut lagom stora bitar, tryck ner ända ner i botten på plåten. Jag har en plåt som är ca 30×40 cm, eller det är en vanlig ugnsplåt som går att reglera så jag minskar den lite för att få dem lite extra fluffiga. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över en god riven ost. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
Sätt in brödet i ugnen ca 20 minuter på 225 grader. Brödet ska låta lite ihåligt när du knackar på det och få en fin färg. Låt svalna och bryt isär brödet.
Mumsigt bröd innan och efter gräddning.
Sjukt fluffigt och såååå gott!
Så nu är det bara att sätta igång och baka. Eller hur…
Hoppas ni får en riktigt fin fredag och en mysig helg. Min helg ser ut att bli fullspäckad med massa roligheter, morgondagen blir skidåkning om vädret tillåter och på söndag har mina kollegor planerat något roligt för mig med tanke på att jag och F gifte oss i februari.
Kram Kram
Louise
Detta recept måste jag absolut testa! Vilken sorts ost har du använt?
victoriasprovkök
Använd någon med lite smak typ präst eller liknande.
Sofie
Jag äter glutenfritt , tror du att det är lätt att göra dessa glutenfria?
victoriasprovkök
Jag tror inte du får dem lika fluffiga kanske men testa. Jag bakar inte så ofta glutenfritt men fått för mig att bröden inte blir lika.
Sandra
Hej ser inte var i ugnen det ska stå
victoriasprovkök
Brukar ha mitt i mitten ungefär.
Birthe
Blir de bra om man fryser dem?