I Samarbete med Ingelsta Kalkon
Kalkonburgare med grillad paprika och balsamvinäger
I samarbete med Ingelsta Kalkon har jag testat några av deras produkter och här har du ett av resultaten som blev en helt magiskt god Kalkonburgare med grillad paprika och balsamvinäger. Smakerna i den här burgaren är helt underbara och du kan grilla den ute vid fint väder eller steka den inne om du önskar det. Till den här burgaren har jag använt mig av kalkonbröstfilé som jag först har marinerat i en god marinad, sedan grillat, tunnskivat och lagt i en god och smakrik blandning gjord på grillade paprikor och balsamvinäger. Den är helt underbar, jag lovar, så testa du också.
Kalkonburgare med grillad paprika och balsamvinäger, 4 st
600g kalkonbröstfilé
Marinad:
1/2 dl rapsolja
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 finriven vitlöksklyfta
2 cm färskriven ingefära
Balsamvinägersås:
4 grillade paprikor på burk
3 msk balsamvinäger
Svartpeppar
Vitlöksås:
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 riven vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop allt till marinaden i en bunke. Dela filén på längden så den blir något tunnare. Kalkonbröstfilé är rätt stora bitar och för att få fin smak med marinaden brukar jag dela den. Låt kalkonbröstfilén ligga i marinaden minst några timmar men gärna över natten.
Gör vitlöksåsen genom att blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Låt den gärna stå en stund och dra lite.
Grilla eller stek kalkonbröstfilén tills den når en innertemperatur på 70 grader.
Hacka de grillade paprikorna, lägg upp i en skål och häll över balsamvinäger och krydda med lite nymald svartpeppar.
När kalkonbröstfilén är klar så låt den vila någon minut och skiva den sedan i tunna sneda skivor och lägg ner i blandningen som du gjort med balsamvinäger och grillad paprika. Blanda runt och servera i hamburgerbröd.
Jag brukar grilla eller steka lite på snittytan på mina bröd så blir de bättre, godare och suger inte åt sig all sås. Burgaren fyllde jag sedan enkelt med lite blandad sallad, rödlök, kalkonstrimlorna och vitlöksås. Enkelt och såååå magiskt gott!
Till kalkonburgaren serverade jag en råstekt potatis vilket passade väldigt bra ihop.
Kalkonbröstfilén som jag använt mig av är färskpackad och finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Om det inte skulle finnas i din butik kan du be dem som beställer att beställa hem med sin ordinarie leverans. Kalkonbröstfilé finns även i Ingelsta Kalkons egna delikatessbutiker som finns på Österlen, samt i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm.
Kalkonen är svensk och finns förutom i filé även som färs, korv och bacon. Perfekt att byta ut det vanliga köttet till kalkon ibland och förnya sig lite. Jag har även gjort kalkonburgare på färsen som även de blev galet goda.
Mums så gott och perfekt när du vill göra något nytt och spännande i sommarvärmen. Fler recept med kalkonbröstfilé hittar du hos Ingelsta Kalkon HÄR
Ha nu en helt fantastisk dag och testa något nytt på grillen i sommar.
Massa kramar till dig