Spagetti carbonara
Ibland kan jag bli sådär galet sugen på en riktigt härlig och krämig Spagetti carbonara. Det går såklart att göra carbonara på hur många sätt som helst men här är min favorit som jag gjort många gånger och alltid kommer fortsätta göra. Så många gånger som jag ätit just Spagetti carbonara på restaurang och blivit besviken. Men den här blir jag alltid lika nöjd med.
Spagetti carbonara, 3-4 portioner
1 msk smör
1- 1 1/2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 äggula
2 dl riven god ost, gärna med lite fylligare smak
2 paket tärnat bacon 140g st
Grovmalen svartpeppar
Vitpeppar
Eventuellt lite salt men baconet ger sälta i sig
Spagetti
Topping:
Parmesanost
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör om och tillsätt grädde, lite i taget så det inte blir några klumpar i såsen. Tillsätt sedan mjölken. Låt det koka upp och tjockna något, tillsätt så en äggula och vispa direkt. Tillsätt osten och låt den smälta. Ställ åt sidan.
Stek bacon i en stekpanna och tillsätt bacon i ostsåsen. Smaka av carbonaran med vitpeppar, svartpeppar och eventuellt lite salt om så önskas.
Servera carbonaran genom att blanda den med nykokt spagetti, toppa med parmesanost.
Åh jag blir hungrig av att bara skriva inlägget, tur jag precis ätit frukost;)
Ha nu en riktigt härlig dag och hoppas just du kanske äter en god Spagetti carbonara till lunch eller middag i veckan. Enkelt och så gott!
Massa kramar