Moule marinière – Vinkokta musslor
När vi var i på Franska västkusten nu i sommar så blev det en hel del Moule marinière – Vinkokta musslor och det är ju sååå gott! Det är klart att det är skillnad på musslor och musslor. I Frankrike eller ja, på västkusten i alla fall så får man riktigt färska musslor. Det blir ju inte riktigt samma sak hemma men nästan i alla fall…
Det du behöver börja med är att köpa hem ett nät färska musslor. Lägga dem i kallt saltat vatten någon timma och sedan rengöra dem. Släng alla skadade/trasiga musslor samt de musslorna som inte stängs.
Därefter kan du följa receptet nedan…
Moule marinière – Vinkokta musslor
1 nät färska musslor
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
3 tsk grovt salt
3 dl vitt vin
5 dl vatten
Gör så här:
Hacka löken och vitlöken och bryn det i smör i en gryta, gärna en musseltunna. Tillsätt sedan vitt vin, vatten och salt. Låt koka ihop ca 10-15 minuter.
Tillsätt sedan musslorna, sätt på locket och låt koka på hög värme några minuter tills musslorna öppnat sig. Rör om ibland så alla musslor ligger under ytan.
Jag brukar låta musslorna dra en stund innan servering så jag tycke de får ännu godare smak när de får svalna något. Rör om i musseltunnan under tiden ni äter så att den goda ”soppan” blandas med musslorna.
Det här är den klassiska varianten med vin och lök som serveras på många ställen. Du kan även smaksätta med olika kryddor om så önskas.
Ät och njut:)
Ha nu en fantastisk dag
Kram Kram