Varm choklad på pinne med kaffe och karamell
Att få starta en mysig söndagsmorgon med den här underbara varma chokladen, tackade inte jag nej till i alla fall 🙂 Sååå gott med kombinationen choklad, kaffe och karamell att jag bara njuter. Jag dricker inte så mycket kaffe utan bara nån cappuccino ibland så jag gillar när det bara är en liten touch av kaffe, det får inte ta över. Vill ni utesluta kaffet går det såklart bra utan också, men det var fint med lite kaffesmak tyckte jag.
Det här är en alldeles utmärkt liten gå-bort-present som i alla fall jag skulle uppskatta väldigt mycket. Kanske kan vara nåt att ge bort i jul? Eller att ta med om du är bortbjuden på nåt litet adventsmys? Stoppa ner dem i en cellofanpåse och knyt ett fint band runt och presenten är fixad.
Varm choklad på pinne med kaffe och karamell, 15-16 st
500g choklad, jag mixade mjölkchoklad och mörk choklad
1,1 dl kakao
2 dl florsocker
2 msk espressopulver från sånt kaffe man blandar ut med vatten
1/4 tsk salt
14 dumlekolor
Mini marshmallows ungefär 5 st per pinne
Flingsalt
Glasspinnar
Något fint snöre
Gör så här:
Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad, låt det hellre ta lite längre tid än att värmen blir för hög.
Blanda kakao, florsocker, espressopulver och salt i en bunke. Häll sedan den smälta chokladen i bunken och rör om en stund tills du får en jämn och fin smet.
Häll över smeten i runda formar som är något större i storlek. Toppa med mini marshmallows, små bitar av dumle och strö över lite flingsalt. Sätt i en glasspinne och ställ in i kylen tills de stelnat. Sätt ett fint band på pinnen för att få det lite extra fint.
Värm ca 2 dl mjölk, häll upp i en mugg och sätt i pinnen, rör om tills chokladen smält. Toppa med vispad grädde. MUMS sååååå gott!
Jag använde mig av små såsskålar i papper som jag köpt på Dollarstore, de var perfekta. Men jag var där och skulle köpa fler nu i dagarna men då hittade jag dem inte:( De är storleken större än de man få på hamburgerrestaurangerna. Ja som sagt det funkar fint med andra formar också och de behöver ju inte vara runda heller men se till att få dem lite större så det blir ordentlig smak på chokladen.
Kolla in den varma chokladen, jag toppade även med lite chokladsås:)
Ha nu en underbar dag
Massa kramar
Åsa
Mums!
Visst måste det funka att ta bort kaffet i receptet…?
victoriaadmin
Aboslut det funkar utmärkt:) Kram