Köttfärs gulaschgryta
Älskar ni som jag grytor av olika dess slag? Gulaschgryta är en solklar favorit speciellt såhär på vintern när det är kyligt ute. Vanligtvis brukar jag göra gulasch på högrev men nu blev en riktigt god gulaschgryta med köttförs. Snabbt, enkelt och såååå gott! Tänk er att ni kommer hem från skidbacken och får en portion av denna serverad. Mums! Än så länge lyser snön med sin frånvaro här i Örebro men de har lovat snö i natt, hoppas, hoppas… Vill så gärna testa mina nya längdskidor;
Köttfärs gulaschgryta, 4 portioner
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
1 stor klyfta vitlök
1 stor morot
500g nötfärs
Smör
1/2 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipeppar
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 msk kalvfond
1 burk (400g) krossade tomater
2 lagerblad
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Strimla paprikorna och hacka löken. Bryn allt i en stekpanna med smör. Riv vitlöken och dela moroten i mindre bitar. Tillsätt det i stekpannan och låt bryna en stund. Lägg över i en stor gryta och ställ åt sidan. Bryn köttfärsen i smör i stekpannan och tillsätt paprikapulver, chilipeppar, salt och vitpeppar. Stek tills köttfärsen är genomstekt. Häll över i grytan med paprika. Tillsätt tomatpuré, vatten, fond, krossade tomater och lagerblad. Låt grytan puttra ihop ca 10-15 minuter. Smaka av med mer salt och peppar om du önskar.
Servera grytan med ris.
Hoppas ni alla haft en riktigt fin start på veckan. Massa kramar från mig.