Krämig kyckling med bacon och vin
Äntligen fredag igen och det firas med en fredagskyckling, ett helt underbart gott recept på Krämig kyckling med bacon och vin. Passar utmärkt till helgen eller vilken annan dag som helst för den delen.
Krämig kyckling med bacon och vin, 4 personer
800g kycklingfilé
Salt
Vitpeppar
150g bacon
2 msk smör
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
1 tsk torkad timjan
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 kycklingbuljongtärning
1 dl finriven parmesanost
2 stora nävar babyspenat
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna så de blir hälften så tunna. Krydda med salt och vitpeppar och stek dem i en stekpanna med smör tills de får en fin färg. Lägg åt sidan och stek bacon lite knaprigt, lägg åt sidan på en separat talltik.
Hacka lök och vitlök och stek i stekpannan med smör. Tillsätt persilja, timjan och vin. Låt puttra tills vinet halverats i stekpannan. Tillsätt då grädde, dijon, buljong och kycklingen. Låt puttra en stund tills såsen tjocknat något. Tillsätt sedan babyspenat och låt puttra tills spenaten mjuknat. Avsluta med parmesanost och rör om så du får en fin och slät sås.
Toppa med knaperstekt bacon och servera direkt ur stekpannan med lite ris, bulgur, potatis eller pasta.
Såååå enkelt, festligt och otroligt gott.
Ha nu en toppenfin dag och njut av att det är FREDAG, det tänker jag göra i alla fall…
KRAM
Jeanette
Perfekt , så gott ? // tack Jeanette
Malone Andreasson
Tack för ett kanonrecept, min man var jätteförtjust i detta trots att han inte är så förtjust i kycklingfilé, kommer att lagas fler gånger👍Ett extra plus för att det var snabblagat 😀
Mamma Melon
Tack för ett bra recept, jättegott och lättlagat kommer absolut att göras många fler gånger 😀 TACK!!
Elisabeth
Går det använda matlagningsvin? Eller vilket vitt ska man ta ?Jag kan inget om vin.
Jag har ätit fisk i vitvinssås på restaurang men det var inget vidare. Men det kanske är olika smaker på det?
victoriasprovkök
Ja det går fint