Krämig räkpastasås
Ännu en underbar helg har passerat, varför går de sååå fort för. I helgen har jag inte haft något speciellt planerat och det var så skönt att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lite god mat och bakning har såklart hunnits med och den här pastan, en Krämig räkpastasås blev helt underbart god. Den bara måste NI prova, enkelt, galet gott och allt från grunden såklart.
Krämig räkpastasås, 4 portioner
1 kg räkor med skal
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
3 stora tomater
2 dl vatten
1 dl vitt vin
1 tärning fiskbuljong
1/2 tsk torkad timjan
1 msk hackad fryst dill
100g färskost med vitlök
3 dl vispgrädde
Salt
Pasta
Gör så här:
Skala räkorna. Hacka purjolök, vitlök och fänkål, bryn det i en stekpanna med smör. Hacka tomaterna, tillsätt tomathacket, vatten, vin, buljong och timjan. Låt puttra några minuter tills det reducerats till hälften. Tillsätt sedan dill, färskost och grädde. Låt puttra tills såsen tjocknat lite. Smaka av med lite salt men tänk på att räkorna ger lite sälta också. När såsen känns bra så tillsätts räkorna, låt dem inte koka bara bli lätt varma.
Servera pastasåsen med nykokt pasta, blanda gärna lite av såsen med pastan för att få pastan extra krämig.
Sååå fantastiskt gott och enkelt. När jag köper räkor till matlagning brukar jag köpa de styckfrysta man köper i lösvikt. De tycker jag ofta är stora, bra och goda att ha till matlagning.
Ha nu en fin dag, själv ska jag försöka ta mig ut i kylan på en promenad;)
Kram Kram