Marinerade kycklingwraps
Ofta lagar jag rätt enkel mat här hemma, enkel i den bemärkelsen att det är lätt att göra och att alla ska kunna göra maten oavsett tidigare kunskaper inom matlagning. Ibland blir det långkok som tar lite längre tid men ibland snabbmat och där kommer denna goding in. Snabbmat är perfekt att ha hemma, visst denna ska marineras men marinaden görs snabbt sen kan kycklingen ligga och dra sig i marinaden tills du kommer hem från jobbet. Perfekt! Sen är det bara att steka kycklingen fylla bröden och mumsa på. En god sås fixar du enkelt med några få ingredienser.
Marinerade kycklingwraps, 4 personer
4 kycklingfiléer
Marinad:
1 dl sweet chilisås
1 dl rapsolja
1 msk soja
1/2 tsk malen ingefära eller lite riven färsk
2 rivna vitlöksklyftor
1-2 krm sambal oelek
1/4 tsk salt
Sås:
1 dl creme fraiche 34%
2-3 msk sweet chilisås
1 klyfta riven vitlök
Salt
Tillbehör:
Blandad sallad
Tomater
Gurka
Avokado
Rödlök
Tortillabröd
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar, blanda alla ingredienser till marinaden och lägg ner kycklingen minst 1 timma men gärna längre.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en bunke.
När kycklingen marinerat klart så ta upp den ur marinaden, jag brukar ta med lite marinad när jag steker men inte allt. Stek kycklingen och skär i ordning grönsakerna. Värm bröden i en stekpanna eller i ugn tills de blir lätt varma.
Fyll sedan bröden med tillbehören, kycklingen och droppa över såsen.
SÅÅÅÅÅ GOTT och enkelt!
Hoppas du får en fin dag
Kram