Vitchoklad och passionsfrukts cheesecake i glas
När det kommer oväntade gäster eller man snabbt vill fixa till en otroligt god dessert för att suget efter en efterrätt sätter fart….Dååå är det perfekt att ha ingredienserna hemma till denna fantastiskt goda och väldigt enkla dessert. Fixad på ett kick och den blir både läcker till utseendet och galet god.
Vitchoklad och passionsfrukts cheesecake i glas, 4 lagom små desserter
80g vit choklad
160g naturell philadelphiaost
2 msk florsocker
1 passionsfrukt + 1 till toppingen
4 digestivekex
30g smör
Gör så här:
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och låt svalna något.
Smält smöret i en kastrull.
Mixa eller mortla kexen till fina smulor och blanda ihop med det smälta smöret.
Blanda ihop den vita chokladen med philadelphiaost, florsocker och passionsfrukt. Pressa i en passionsfrukt i philadelphiaröran och använd en till toppingen.
Lägg lite av kaksmulorna i 4 fina små glas och lägg cheeseblandningen i en spritspåse. Spritsa ut blandningen i glasen och toppa med lite passionsfrukt och kexsmulor. Tada, desserten fixad.
Sååå enkelt och gott!
Kram Kram
Soma Vinqvist
Tack Victoria!!!
För allt god mat du servera oss har provat några guldkorn det smakade riktigt gott Sluta aldrig ge oss inspiration till god mat.
Med vänlig hälsning Anna
victoriaadmin
Tack snälla så glad jag blir att höra det;) Kram https://victoriasprovkok.se/wp-admin/edit-comments.php#comments-form
Linn
Tror du man kan förbereda smulorna och moussen o ha moussen i en spritspåse. O sen strax innan servering spritsar man ut den i ett glas? Eller blir den för hård typ??
victoriaadmin
Nä den blir inte för hård då den inte stelnar till så mycket men tror inte du ska ha den för länge i spritspåsen bara.