Grillad pizza med vitlöksmarinerade räkor och serrano
Alltås den är såååå god, jag har gjort denna pizza 3 gånger nu på bara några veckor och jag är såld. Kombinationen vitlöksmarinerade räkor och salt serrano är helt magiskt god. Jag har grillat den 2 gånger och gjort den i ugnen 1 gång. Såå god vid både grill och vanlig ugn men det blir lite skillnad på dem. Vid vanlig ugn blir botten mjukare och vid grill blir den lite mer krispig men sååå gott båda delarna. Det var galet mysigt att göra pizza på grillen, du behöver en pizzasten att lägga pizzan på och stenen ska vara varm när du lägger dit pizzan. Håll koll på den när du grillar så den inte bränns i botten. Du ska även ha locket på. Gör du den i ugnen hettat du upp den till max, på min ugn 275-300 grader. Lägger in en pizzasten, går även bra på en varm plåt. Kika på den och plocka ut när den är färdig, ca 7 minuter blev min klar på i ugnen.
Grillad pizza med vitlöksmarinerade räkor och serrano, 2 st
Pizzadeg:
15g färsk jäst
2 1/2 dl ljummet vatten 37 grader
1 1/2 tsk salt
2 dl durumvetemjöl
2 msk olivolja
3 dl vetemjöl + lite till utbaket
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om. Tillsätt sedan salt, durumvetemjöl, olivolja och vetemjöl. Jag gör hellre degen lite klibbig än att jag tar i för mycket mjöl. Jag brukar tillsätta mer vid utbaket om det behövs istället. Låt degen jäsa ca 30-40 minuter. Dela i 2 delar och baka ut till 2 runda pizzor. Lägg på tomatsås i ett tunt lager, riven ost/mozzarella, vitlöksmarinerade scampi (18-20 upptinade scampi, 1/2 dl naturell rapsolja, 1 klyfta riven vitlök och lite salt, låt marinera medan degen jäser) eller andra räkor om du hellre vill det, skivade färska champinjoner, skivad gul lök. Lägg på grillen eller in i ugnen. När pizzan är klar toppar du med blandad sallad och serranoskinka i tunna skivor.
Galet gott!!!
Happy Friday
Kram