Lyxig torsk med rom och räkor
Jag har en kärlek till gratänger då de sköter sig själv i ugnen och det är så enkelt att göra. Idag bjuder jag på en fantastiskt god gratäng, nämligen en Lyxig torsk med rom och räkor. SÅÅÅÅ GOTT! Serveras med potatismos eller pressad potatis.
Så passa på att lyxa till dagen med lite torsk.
Lyxig torsk med rom och räkor 4 portioner
700g färsk torsk
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 fiskbuljong tärning
2 msk röd stenbitsrom
Dill
Salt
Vitpeppar
300g räkor med skal
Gör så här:
Dela torsken i lagom stora bitar, har du små filéer kan du rulla dem. Lägg dem i en ugnsform salta och peppra. Blanda ihop grädde, crème fraîche och buljong i en kastrull och låt koka ihop så allt blandas. Tillsätt sedan stenbitsrom och dill efter smak och rör om. Smaka av med lite vitpeppar och salt men inte för mycket.
Häll såsen över torsken och sätt in i ugnen på 200 grader ca 20-30 minuter tills torsken är genomstekt.
Ta ut gratängen och toppa med räkor, rom och dill. Servera med potatismos eller något annat gott.
Smaskens, den är så himla god.
Ha nu en fin söndag, regnet öser just nu ner och jag ska strax baka ut lite tunnbröd till frukost.
Kram Kram
Maria Lindgren
Kan inte bli bättre, lättlagat och fantastiskt gott!
Tack för ett kanon recept🤗
victoriasprovkök
Tack snälla ❤️