Nutella – hemmagjord krämig hasselnötscreme
Nu har jag snart ätit ur hela burken själv, men hasselnötter är ju nyttigt;) Kanske inte chokladen men galet god är den i alla fall. Har ni inte testat att göra egen nutella så gör det. Det blir stor skillnad i smak mot den köpta men sååå galet gott! Det tar ett tag att få nötterna till en krämig smet men det är bara att mixa, putta ner från kanten, mixa putta ner från kanten…..osv tills du fått den där härliga krämen av nötterna. Använd en riktigt bra mixer, det är ett måste. Mixern måste klara att köras länge för att det ska funka.
Hasselnötterna ska rostas innan och det gör du enkelt i en torr stekpanna, kör nötterna tills skalet spricker upp, bränn dem inte bara. Sen lägger du dem i en handduk och gnuggar bort skalet. Klart!
Nutella – hemmagjord krämig hasselnötscreme
200g rostade hasselnötter
150g mjölkchoklad
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
Gör så här:
Rosta hasselnötterna och kör dem i en mixer länge, ca 20 minuter tills du fått en krämig smet av nötterna. Tills slut händer det men det tar lite tid så ha tålamod. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. När du fått en krämig smet av nötterna så tillsätt smält mjölkchoklad, kakao, vaniljsocker och salt. Smaka av och häll upp i en burk. Förvaras i rumstemperatur då den stelnar till i kylen.
Jag gjorde en supergod pannkaka till efterrätt, tips!! Receptet på själva pannkakan hittar du HÄR
Sen fyllde jag den med vispad grädde som jag blandade med nutella, ringla nutella över och stekte skivor med banan i massor av smör. Sen toppa med sånt strössel som är mjukt och smälter på tex en varm macka. Köpt i Tyskland men finns säkert i Sverige också.
Såååå sjukt gott!!
Kram Kram