Pizzabullar
Igår fick jag äran;) att baka pizzabullar till en liten fest på jobbet…240 bullar blev det så det var nästan så jag drömde om pizzabullar sen efter det. Enkelt och väldigt uppskattat av alla, stora som små, så här kommer receptet på dem. Perfekt till utflykten, picknicken, buffén eller varför inte till barnkalset eller soppan. Jag gjorde hälften med ost och skinka och hälften med bara ost och sen tomatsås såklart.
Pizzabullar ca 50 st
50g färsk jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl naturell rapsolja
Vetemjöl tills du får en fin deg ca 18 dl
Tomatsås :
1 dl krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
2 msk ketchup
1 tsk torkad oregano
Fyllning:
Skinka ca 300g
Riven ost ca 500g
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl tills du får en fin och smidig deg. Tillsätt inte för mycket mjöl för då får du torra bullar. Ta först en stor del mjöl sen lite i taget. Det ska precis gå att peta på degen med mjölade händer. Tillsätt hellre lite mer mjöl vid utbakat om det blev för lite. Låt degen jäsa ca 30-40 minuter i bunken under en bakduk.
Mixa ihop allt till tomatsåsen.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, jag kavlade ut hela degen till en stor deg och delade sen degen mitt över för att inte få för stora bullar. Men du kan givetvis dela degen i 2 delar och göra 2 olika fyllningar. Bred på tomatsås, och strö över fyllningen. Rulla ihop och skär i skivor till bullar. Lägg dem i bullformar på en plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt in bullarna mitt i ugnen på 250 grader ca 10-12 minuter. Låt svalna, bullarna funkar fin att frysa om inte alla går åt på direkten.
Lycka till med pizzabullebaket:)
Kram