Krämig kyckling med soltorkade tomater och spenat
Känner att det blivit mycket fokus på bakverk nu senaste tiden och mer gott blir det men ibland vill ju alla äta lite god mat också, eller hur? Här är en fantastiskt god kycklingrätt som passar prima till lite valfri pasta. kanske kan få bli kvällens middag eller varför inte senare i veckan. Såååå gott!
Krämig kyckling med soltorkade tomater och spenat, ca 4 portioner
700g kycklinglårfilé
Salt
Vitpeppar
1/2 msk kycklingfond
10 soltorkade tomater i olja (Hackade)
3 stora nävar färsk babyspenat
2 klyftor vitlök
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1/2 tsk dijonsenap
Redning 1 msk vetemjöl utblandat i lite vatten
Gör så här:
Dela kycklingen i mindre bitar. Jag har använt lårfilé då jag tycker de blir saftigare och mer smak än vanlig kycklingfilé, Sååå gott i grytor.
Salta och peppra kycklingen och bryn i en stor stekpanna eller wokpanna med smör tills den fått fin färg.
Tillsätt sedan fond, soltorkade tomater, spenat, riven vitlök, vispgrädde, crème fraîche, dijonsenap och låt allt puttra ihop på svag till medelvärme i ca 15 minuter. Håll koll på grytan och rör om. Smaka av med salt och vitpeppar och red av med lite vetemjöl utrört i vatten tills du fått önskad konsistens på grytan.
Servera med pasta….
Såååå gott och det är perfekt till vilken lunch eller middag som helst.
Kram Kram